Tunis, verjaardag en EK - Reisverslag uit Sousse, Tunesië van Linda Teunisse - WaarBenJij.nu Tunis, verjaardag en EK - Reisverslag uit Sousse, Tunesië van Linda Teunisse - WaarBenJij.nu

Tunis, verjaardag en EK

Door: Linda

Blijf op de hoogte en volg Linda

10 Juni 2008 | Tunesië, Sousse

Afgelopen dinsdag ben ik naar Tunis geweest met Claudia en Marije (van Tui). We waren het zo zat dat er in Sousse geen leuke kleding te vinden is en dat onze kledingkast beetje saai begint te worden dat we vonden om allemaal nieuwe dingen aan te schaffen. Eerst al daarvoor in Sousse op schoenen jacht geweest maar bij alle leuke schoenen hadden ze mijn maat net niet. En om nou met kromme tenen te gaan lopen leek mij ook niet zo een goed plan. Dus toen kwam het idee om naar Tunis te gaan. Vol goede moed vertrokken we met de auto. De weg was alleen iets langer dan we dachten dus kwamen nog best laat aan. Maar nog steeds met het idee dat we met heel veel tassen terug zouden komen. Eerst naar de Geant gegaan buiten Tunis waar ze de beste winkels hebben (mango, zara etc). Het viel alleen allemaal een beetje tegen dus kwam ik terug met supermarkt spullen (tandpasta, cd, vodka etc). Niet echt boeiend dus. Toen maar Tunis centrum ingegaan en na heel veel rondjes te hebben gereden in een overvolle stad (niet normaal, ergens dan in de spits in Amsterdam) uiteindelijk daar een shopping centre opgezocht. Ook hier viel het tegen en de goede moed veranderde een beetje in chagrijnig zijn. Uiteindelijk nog wel een paar schoenen en een tas gekocht, gelukkig maar. Anders was het wel heel zielig geweest om 2 uur heen en 2 uur terug te rijden voor alleen tandpasta. Verder was het wel gezellig en een hele belevenis om in de binnenstad te rijden en iedereen de weg te vragen, van slager tot vrouw in bourka. Heb ik toch nog wat opgestoken van mijn franse les want we werden elke keer goed doorgewezen.

Vrijdag heb ik een feestje gegeven voor mijn verjaardag. Hier kwam de vodka uit Tunis dus goed van pas. Ons hele huis (wat ik huur samen met Mahmoud in Sousse) was opgeruimd en beetje sfeer er in gebracht was klaar voor een feest. Op mijn nieuwe schoenen was ik er helemaal klaar voor, het feest kon beginnen. In totaal waren er 12 mensen, vriendinnen van mij uit Nederland, Claudia, Heidi en Marije, en vrienden van Mahmoud die ik nu ook al goed ken. De drank ging hard en het was één dolle boel. Eerst keer sinds ik hier ben dat ik een deel niet meer kan herinneren van de avond. Nadat alle drank op was zijn we nog naar Saloon en Bananas geweest waar ik gezellig aan de bar heb lopen verkondingen dat ik jarig was. Altijd leuk dat ze dan gaan zingen en zelfs sterretjes krijg en natuurlijk een gratis drankje. De volgende dag heb ik helemaal niets gedaan behalve opruimen want het leek een rustig feestje maar het was te goor in huis. Uiteindelijk rond 19.00 uur maar eens het huis uitgegaan om wat te eten en daarna direct weer terug om op de bank te ploffen. Lekker lui.
Nog super leuke cadeaus gehad; een mooie armband van Mahmoud, horloge, sieraden opbergdoos, en een Tunesische bord met mijn naam en geboortedatum er in gegraveerd van mijn Tunesische vrienden. Heel leuk allemaal vooral bij het idee dat ze normaal niemand wat geven voor hun verjaardag. Ook nog een bon voor de Hammam om lekker te relaxen met Heidi en Marije. Allemaal erg leuk dus. Toch had het nog leuker geweest als jullie er ook bij konden zijn.

Zondag was ik echt jarig. In het hotel waren we het vergeten te zeggen dus had ik nog geen taart om met de kinderen te eten. Gelukkig is dit een 4 sterren hotel en kan alles heel snel geregeld worden. ’s middags was het er dus wel. Jammer dat er niet zo veel kinderen waren maar evengoed wel leuk. Nog cadeaus in het hotel gekregen, een sleutelhanger met een tunesische schoen, oorbellen, een roos en van Claudia een tas. Na mijn werk ben ik terug naar Sousse gegaan want er zou een taart komen en ik moest mijn verjaardag met de familie van Mahmoud vieren. Maisie was er ook want die was zaterdag nacht aangekomen. Bij Mahmoud thuis was er een deel van zijn familie voor mij gekomen. Ze hadden een taart besteld en er werd gezongen. Ook hier kreeg ik allemaal cadeaus (speciaal omdat ze normaal niet echt aan verjaardagen en cadeaus doen). Echt van iedereen kreeg ik wat. Van zijn moeder een beker, zijn zusjes een kaars met houder, andere zusje een soort van souvenir (2 schoentjes op een plateau), van zijn nicht een mandje met een pluche katje (het is waar je van houdt haha) en van zijn andere nicht een beeldje van een man met een cisha waar wierook in gaat en dan rookt hij echt. Deze is echt leuk en zelfgemaakt. Van Maisie heb ik nog een boek en tijdschriften gehad. Goed verwend dus.

Gisteren ook nog het EK gekeken. Wij hadden de bar versierd met orangje vlaggetjes en Nederland was goed vertegenwoordigd. Ik heb voor de mini-disco eerst ongeveer het hele hotel van Nederlander tot Tunesische obers geschminkt met de Nederlandse vlag. Zelf hadden Claudia en ik ook ons best gedaan. In de middag mijn eigen shirt gecreëerd met viltstiften en schmink en een oerlelijke rood-wit-blauw-oranje pruik op en natuurlijk ook de vlaggen. De kids waren er ook helemaal klaar voor want daar had ik ’s middags al een EK knutsel mee gedaan. Na de wedstrijd één groot feest want ongeveer iedereen was er van overtuigd dat Italie zou gaan winnen. Mooi niet dus en we hebben dus met zijn allen dat goed laten merken aan iedereen. Gezellig avondje in de bar die wel weer erg laat werd.

Vandaag 10 juni ben ik naar Palm Inn verhuisd. Gisteren kreeg ik te horen dat er gasten naar het hotel gingen en dat ik daar dus ook heen zou gaan omdat ik het hotel van vorig jaar ken. Nu blijf ik daar alleen totdat alle kinderen uit Bella Vista weg zijn en dan komt Claudia ook. Vandaag moest ik eerst naar de luchthaven om 07.00 uur om mensen weg te brengen en daarna de nieuwe gasten op te halen. Daarna snel mijn spullen inpakken (wat niet gemakkelijk was want het was echt een zooi in onze kamer). Met al mijn spullen (1 koffer, 1 backpack, en 2 tassen volgepropt) op weg naar Palm Inn. Daar eerst mijn kamersleutel gekregen en op naar de kidsclub. Alle 40 dozen die we vorige keer hebben gekregen eerst opgeruimd en alles schoongemaakt. Daar ging mijn middagje strand want het nam nog best wat tijd in beslag. Gelukkig is het nu wel helemaal klaar zodat ik morgen daar kan beginnen.

Verder gaat het hier nog steeds goed en heb ik het erg naar mijn zin. Eindelijk schijnt de zon weer goed want die liet het vorige week een beetje afweten, alleen maar regen een paar dagen.

Volgende week zondag is het weer een beetje feest want dan zijn Mahmoud en ik alweer een jaar samen.

Heel erg bedankt voor de kaartjes sommige had ik zaterdag gehad, andere zondag en vandaag nog een paar. Vind het echt super leuk om van jullie te horen. Zodra ik weer nieuws heb laat ik weer van mij horen! Ook bedankt voor de leuke en lieve smsjes!!

Liefs Linda

• 10 Juni 2008 - 20:45

Laura Looy:

Hoi Linda, ook hier weer vanuit Nederland wil ik je nog graag feliciteren met je verjaardag. Wij waren net die nacht vertrokken, dus kon niet meer zingen voor je...

gr weer vanuit nederland

• 11 Juni 2008 - 07:34

Laura:

Hey meissie,
    Gefeliciteerd nog met je verjaardag, ik wilde je graag bellen maar was zondag erg laat thuis en doodmoe.. Leuk om te horen dat de mensen daar je verjaardag niet zijn vergeten en je een leuke dag heb gehad! IK mis je hier wel maar geniet ervan en houd ons op de hoogte!

• 11 Juni 2008 - 09:04

Joyce:

Hey lieverd,

Fijn weer even op de hoogte te zijn!
    Ben blij dat het zo goed met je gaat. Je hebt het duidelijk goed naar je zin. kan niet wachten jouw leven daar te zien!

Dikke kus

• 11 Juni 2008 - 09:37

Vera:

wat ben je toch een feestbesst he...

ben blij dat je het naar je zin hebt..

dikke kus

• 11 Juni 2008 - 13:27

Gitta:

Super om weer wat van je te horen. En zo te horen heb je een erg leuke verjaardag gehad met 'mooie' cadeautjes!!
    Ik zal je gauw weer mailen & hou ons op de hoogte -X-

• 23 Juni 2008 - 14:48

Lauw:

Linnie... vertel nog eens wat leuks!.. Blij om weer in hetzelfde hotel terug te zijn en hoe is het met je ventje?Dikke knuffel

• 27 Juni 2008 - 09:23

Bianca:

Ben blij dat het zo goed met je gaat daar..
    Hoop snel weer op een leuk verhaal van je

heel veel liefs en een hele dikke kus

• 28 Juni 2008 - 22:51

Wendy :

pinda! kun je niet eerder terug komen, ik heb de fotoos van die kleine jongen trouwens op mijn hyves staan kun je die ook niet bekijken dan? heb geen tijd voor een lang verhaal dus ik kom later nog even terug om verder te typen.

weltrusten. dikke dikke kus.

• 01 Juli 2008 - 08:31

Ernestine:

Hoi Linda,

Wij waren vorige week bij jou in het hotel (Tara) en ik wil je heel graag wat vragen per email... Ik kan je emailadres hier op de site nergens vinden, zou je mij misschien een mail willen sturen zodat ik die kan beantwoorden? Mijn emailadres is: ernestine_visser@hotmail.com

Dank je wel alvast!

Groetjes, Ernestine

• 21 Juli 2008 - 15:00

Ajoub:

ik wil een huis een tunis kopen