Alzahra en Mahdia en nog meer!!!
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Linda
14 Mei 2008 | Tunesië, Monastir
Het slechte nieuws
Dit keer niet zo goed nieuws vanuit Tunesië. Afgelopen zaterdag was echt de meest slechte dag die je kan hebben, alles ging mis. Ik stond al chagrijnig op, mede door de avond ervoor want ik slaap niet zo veel en was uitgeweest en het brak me een beetje op. Daarna ben ik met Mahmoud naar het ziekenhuis gegaan omdat een vriend van hem (ondertussen ook van mij) in het ziekenhuis lag en plots weer geopereerd moest worden dus konden we hem niet zien. Waaraan weet ik niet precies maar wel dat het snel moest gebeuren. Dit was zijn tweede operatie al in 2 dagen. Daarna zouden we even gaan shoppen want er was een winkel met leuke kleding met korting, jammer dat er dus voor meiden niet veel leuks was, niet echt goed voor mijn humeur haha. Daarna ben ik naar het strand gegaan en daar was Claudia ook. Die werd gebeld door Wanessa (de hostess) dat er een gast van ons onder de trein was gekomen en overleden. Later kregen we te horen wie het was en het was een vader van 3 kinderen die veel bij ons in de kidsclub waren. Die dag zouden zij naar huis gaan en de vader wilde alvast inchecken (we zitten tegenover de luchthaven) zodat ze niet zo vroeg naar het vliegveld in de avond hoefde. Hij moest zijn kinderen mee nemen om in te checken en ging dus terug naar het hotel, op weg naar het hotel is hij door de trein geraakt. Hij is overgestoken en heeft de trein niet gezien en niet gehoord waardoor hij is meegesleept met de trein. Ik zal de details jullie besparen. Hij was nog met een andere man die met zijn familie met hun mee op vakantie waren. Toen ik dit hoorde was echt een shock omdat ik eerst nog niet wist om wie het ging. Toen ben ik toch maar op weg naar Sousse gegaan omdat ik ook niets kon doen maar onderweg in de taxi voelde ik me zo rot dat ik ben uitgestapt en gelijk een taxi heb genomen naar Monastir, mijn hotel. Wist echt niet wat ik zou aantreffen daar omdat ik al contact met Claudia had gehad en dat de politie er was enzo. Echt met lood in mijn benen ben ik naar binnen gegaan maar de politie was net weg. Toen kwam ik er achter om wie het ging en welke kinderen. Wij hebben de kinderen opgevangen en zijn met hun gaan eten, echt moeilijk want die kinderen wisten het natuurlijk en hadden het er elke keer over. Wist niet zo goed hoe ik er op moest reageren als zij recht in je gezicht zeggen, mijn papa is dood, hij is onder de trein gekomen. Nog een tijd met de kinderen gezeten en de volgende dag ook nog. Het heeft nog een poos in mijn hoofd rondgespookt, wel moeilijk. De volgende dag hadden we de nieuwe gasten die natuurlijk van niets wisten en wij dus gewoon weer de vrolijke kidsclub juffen moesten uithangen. Heel erg dubbele gevoelens daarbij. Gelukkig hebben wij daar nog wel de kinderen (van de vader) beetje kunnen laten lachen.
Ook is die zaterdag mijn pinpas ingeslikt en die heb ik dus laten blokkeren. Even geen pinpas nu dus rustig aan deze weken. Echt alles kwam op die dag.
Gelukkig kom na regen ook weer zonneschijn en begint alles weer normaal te worden, je moet toch professioneel blijven voor de andere gasten en het werk gaat gewoon door.
Het goede nieuws
Zondag ter afleiding met Claudia, Mahmoud en Rachid (vriend van mahmoud) uit eten geweest in een Tunesisch restaurant. We waren de enige klanten haha, maar na 12 uur werd het opeens heel druk en kwamen er allemaal muzikanten en zangeressen. Éen dolle boel, maar ook weer erg laat. Maandag weer vroeg aan het werk en natuurlijk weer te laat naar bed. Dinsdag moest ik weer vroeg op de luchthaven staan om mensen weg te brengen en nieuwe gasten te ontvangen. Daarna zouden we onze 40! Dozen krijgen voor de kidsclub wat altijd een gedoe geeft met de douane. Na 4 uur te wachten er op kregen we het toch niet mee en konden we eindelijk gaan alleen zonder dozen. Nog 2 uurtjes bij het zwembad gelegen om te relaxen en dat was het wel weer.
Donderdagavond ben ik met Claudia op excursie geweest, naar Alzahara in Medinat, net buiten Sousse. Dit is een folklore avond met een lasershow die bekend staat als meest spectaculaire show in heel Afrika. Wij gingen met de bus mee en daar waren Heidi, Marije, Francis, Ellen en Marianne ( tui) met de auto gekomen. Eerst even naar een paardenshow gekeken en nog even als echte toerist met een kameel op de foto gegaan. Nog langs een nagespeelde, traditionele bruiloft geweest en toen konden we naar het restaurant. Eigenlijk moesten wij in een ander gedeelte eten maar we hebben kunnen regelen dat wij met de meiden van Tui samen konden, wel zo gezellig. Bij het eten, wat echt traditioneel was, Zorba (soep), salade, natuurlijk couscous en als laatste nog muntthee en koekjes, voerde ze nog een show op maar die kan ik ondertussen zelf mee doen want heb vorig jaar genoeg folklore avonden gezien in het hotel. Na het eten moesten we naar buiten en ging de show beginnen. Omdat het redelijk koud was, kregen we nog een heel elegante cape, genoeg om de slappe lach mee te krijgen. De show zelf was heel leuk, ze vertelde over de 3000 jaar geschiedenis van Tunesië. Ik heb het niet helemaal gevolgd wat ze zeiden want er werd telkens in 3 talen gesproken, engels, Duits en Frans. Gelukkig wist ik het meeste al uit mijn Tunesië ontdekken en beleven boekjes. Ook was er nog een lasershow tussen de gewone show door, leuk want het was echt donker daar. Al met al een geslaagde avond en weer een excursie en informatie rijker.
Natuurlijk vrijdag weer even stappen en daarvoor uit eten maar voelde me niet zo lekker dat, dat niet zo een geslaagde avond was. Ook zat ik nog een beetje in mijn hoofd met nog een tegenvaller. Toen ik de auto voor 2 dagen had gehuurd deed ik dat met mijn moeders creditcard en er blijkt fraude mee gepleegd te zijn. Veel geld afgeschreven en precies op de dag dat ik de auto huurde. Dus bijna zeker dat het bij die automaatschappij is gebeurd. Zij zijn nu een paar schoenen, parfum en nog meer dingen rijker. Deze kaart is nu dus ook geblokkeerd dus heb een rustig weekje, qua geld. De bank is er nu mee bezig en hoop dus dat we het terug kunnen krijgen van de verzekering. Zoals ze hier zeggen Inshallah, het komt zoals het komt.
Vandaag, zaterdag, zijn Mahmoud en ik samen naar Mahdia gegaan. Nog wel met de trein, ook de eerste keer hier want vaak maak ik het mijzelf makkelijk met de taxi. Mahdia is hier ongeveer 65 km vandaan. Wel een supergoed koop ritje want de trein was voor een enkeltje maar 2, 500 dinar (ongeveer €1,80). Mahdia staat bekend om de mooiste stranden van Tunesië en een indrukwekkende begraafplaats. Beetje jammer dat het niet zo mooi weer was in de ochtend, dus geen strand vandaag, en dat de rit 2,15 uur duurde. Echt elk klein station wordt aangedaan met de trein/metro. Beetje langs de rotsen, strand gelopen en naar de Ribat, waar je uitzicht hebt over de zee. Wel heel mooi en de golven stonden echt super hoog. Later werd het wel weer heet maar ja heb er niet in kunnen zwemmen. Daarna nog even in de Medina geweest maar dat stelde weinig voor vergeleken bij de medina van Sousse. Nog een ijsje gegeten om toch wel de echte toerist uit te hangen. Zo werden wij namelijk allebei gezien, ze riepen; Oh Holland and Italië, verbaasde gezichten toen we toch in het Arabisch er op in konden gaan. Op de terug weg maar 1ste klas treinkaartje genomen voor 1 dinar extra. Wat wel een heel stuk verschil maakte. Lekkerdere stoelen en wat meer rust in de coupe. Echt de trein i wel zo anders dan die in Nederland. Oud geval hier, zowel binnen en buiten maar ook wel qua prijzen. Ook weer een ervaring rijker en toch best grappig om tussen de lokale bevolking te reizen.
Nou weer een lang verhaal dus zal jullie niet verder lastig vallen.
Geniet van de zon in NL want hier is het de laatste dagen niet zo super. Vanavond komt Maisie nog een paar daagjes langs en gaan waarschijnlijk morgen nog even uit eten, want ze vertrek dinsdag alweer.
Kus Linda
Het berichtje is alweer wat oud want mijn usb stick doet het niet op de computer in het hotel en in het internetcafé laatst ook niet, dus sorry voor wat ouder nieuws.
14 Mei 2008 - 20:17
Rob,:
Zo Linda, vorige berichtje was alweer 2 wk gelden maar dat maak je weer helemaal goed met zo'n lang verhaal! Binnenkort weer terug naar je eigen hotel hoorde ik. wel jammer want het eten zal dan ook wel iets minder zijn. Veel plezier daar nog en groeten aan Mahmoud.
Gr Rob -
14 Mei 2008 - 21:14
Eva:
Wat een heftig verhaal Lin! Kan me voorstellen dat het je heel wat doet! Maar gelukkig maak je ook mooie en leuke dingen mee! Hier gaat alles prima. We kunnen zondag kampioen worden; kan niet wachten! Heb er erge zin in!!
Hele dikke knuffel aan mn wederballetje! :) -
15 Mei 2008 - 06:26
Karin:
Hoihoi,
Naar verhaal maar gelukkig ook leuke dingen, geniet daar maar lekker van. Zondag kan D1 en D3 dus kampioen worden, wordt dus 1 groot feest met bokketocht (hopelijk). Houden je op de hoogte.
Xx Karin -
15 Mei 2008 - 06:59
Leonie:
Inderdaad een heftig verhaal. Gelukkig maken de leuke dingen die je meemaakt de minder leuke weer een beetje goed. Leuk om te lezen dat je het ondanks de nare dingen het toch nog erg naar je zin hebt en zo te horen nog geen heimwee hebt. Had ik ook niet verwacht hoor. Heel veel plezier en wij gaan zondag (moeten we zondag eerst nog winnen)hoop ik kampioen worden en daarna bokketocht doen. Kus Leonie -
15 Mei 2008 - 07:23
Lauw:
Hey meis, ik had het inderdaad al gehoord dat er een van de gasten was overleden, heel raar om te horen en ik zou ook niet weten hoe je er mee om moet gaan..vooral niet met die kinderen!
Is jullie hotel eigenlijk al af, of blijf je voorlopig nog hier zitten? Hier is het vanaf vandaag weer slechter weer maar we mogen niet klagen. Geniet van de leuke dingen en hou ons op de hoogte..
Dikke kus -
15 Mei 2008 - 10:35
Tamaar:
wat een verhaal joh!!
krijg al de kriebels over me rug als ik dit lees.. bah bah bah
Maar jaah.. plekje geven en doorgaan..
Je babyolie is ondertussen al aangeschaft hoor en staat al klaar!
Hahah
nou meis suc6 nog en tot over een paar weken!!
Liefs Tamaar -
15 Mei 2008 - 11:15
Gitta:
Jeetje Lin wat een verhaal..Echt verschrikkelijk, helemaal voor de kids.
Maar gelukkig ben je er wel weer een beetje overheen. En zo te lezen heb je ook leuke dingen meegemaakt.
Lin ik hoop dat je nu alleen nog maar leuke dingen tegenkomt en geniet er lekker van. Dikke kus Gitta -
15 Mei 2008 - 14:17
Inge En Diëgo:
Hey meis, wat een gedoe allemaal!Maar die verzekering dekt alles dus heeft geen gevolgen voor thuis!
Geef een dikke kus aan Mahmoud en er komt een email aan van mij!
Ik mis je wel maar dat is niet nieuws haha!En misschien kom ik alsnog langs als alles meewerkt!Hou van je, dikke kus van ons -
16 Mei 2008 - 19:20
Kim:
Hoi Linnie!!
Jeetje.. ik zeg maar hetzelfde als iedereen, echt verschrikkelijk die gebeurtenis!! Zou echt niet weten hoe ik daar mee om moest gaan! Je bent wel lekker aan het toeren trouwens.. en gelijk heb je Lin, geniet zoveel je kan (doe ik ook ;)).
Dikke kus van Kimmie -
17 Mei 2008 - 16:05
Wil:
Als je erover wilt praten: ik ben er voor je. Sterkte.
Lieve groet,
Wil -
17 Mei 2008 - 16:15
Wendy:
hey linnepin!
leuk je laatst even gehoord te hebben! lees nu net je berichtje door! wat een triest verhaal zeg van die vader! echt afschuwelijk!
hier gaat het allemaal wel goed. ga je binnenkort even wat fotoos sturen van me kids ;) zag diegootje vorige week nog hier op de stoep was met het "zoontje" van liewe aan het spelen.
je raad nooit wie er van zaanlands allemaal mamma zijn!
esther de clerk
en die ene angelique en die kim van de andere klas.
en TROMGEROF>>>>>>
CINDY KLOK hahahah
allemaal van melanie de jong gehoord die heeft rachelle laatst geknipt! hihi
NOU vergat ik je dus laatst te vertellen dacht dat het wel een leuk weetje was!
nou lieverd... doe jij voorzichtig aan!
dikke dikke kus en de groeten aan je verkering! -
23 Mei 2008 - 19:58
Marjan:
Hoewel je me niet kent, ben ik door zoekfunctie bij je terecht gekomen. Maar wat vreselijk voor die kinderen zeg...jeej en de nabestaanden uiteraard.
Zelf ben ik vorig jaar oktober in Sousse op vakantie geweest. Hoewel ik na terugkomst nooit meer terug wilde naar Tunesie, wil ik dat inmiddels wel, maar dan wat zuiderlijker. Wil graag de woestijn nog een keer zien.
Jij veel succes daar
Groetjes Marjan -
01 Juni 2008 - 10:19
Kirsten:
Ha Lin! Wat een schokkend verhaal!! Heb je site gevonden... Maar vind wel dat je het heel goed hebt gedaan hoor! Ze mogen erg blij zijn met zo´n meid als jij! Alles goed nog goed met Mahmoed en eindelijk naar die folklore avond geweest. leuk hoor, samen met die meiden van TUI. Hoop dat je het straks weer een beetje een plekje kunt geven. Groetjes ook aan mais, of is die inmiddels al weer naar huis... denk het. Geniet ervan en heel veel succes!xxx ps, mocht je af en toe een luisterend oor nodig hebben, je weet met te vinden he! xxx -
02 Juni 2008 - 15:27
Madelon (che Milou):
jeetje linda, hoorde het hele verhaal van je zus! wat heftig man! Hoop dat je het een beetje naast je neer kan leggen??? Echt puur toeval; collega van joris was een vriendin van die man (stel) die is omgekomen) Zo hoorden we het verhaal van 2 kanten) Geniet daar maar verder van je liefje en werk-ze! Tot weer in 't Kalf!
xxx -
04 Juni 2008 - 20:03
Joyce:
Wanneer krijgen we weer een nieuw verhaaltje??
LINNIE MIS JE!!
xxxx -
05 Juni 2008 - 17:48
Cindy:
hoi Linda, je zult je wel afvragen wie ik ben:)
Ik ben net 2 dagen terug uit Tunesie, ik was daar met een vriendin en heb daar ook even kort met jou gesproken.Ik vroeg voor de gein of je nog een baan had, en ik vertrek dus daadwerkelijk naar Tunesie. Nu heb ik een aantal vragen over werken in Tunesie en ik hoop dat je die wilt beantwoorden.
Als je dit berichtje leest, zou je mij dan een mail kunnen sturen?
mijn emailadres is mevrouwtje-cindy@hotmail.com.
ik zal je dan even een foto sturen, dan weet je tenminste wie ik ben;)
sorry voor het (misschien rare) bericht maar wie weet kan jij mij verder helpen!
groetjes cindy -
08 Juni 2008 - 12:34
Bianca:
Wat een verhaal zeg!! Gelukkig gebeuren er ook nog een hoop leuke dingen die de rot dingen hopelijk weer een beetje doen vergeten.
Het is bijvoorbeeld vandaag 8 juni en dat betekent dat je weer een jaartje ouder bent geworden... Van harte gefeliciteerd!!!
Tot snel en hou je taai!!
Mis je hoor!!
dikke kus en veel leifs
10 Juni 2008 - 18:19
Linda:
thanks voor alle lieve berichtjes...het gaat weer helemaal goed!gelukkig maar