Aslemma - Reisverslag uit Sousse, Tunesië van Linda Teunisse - WaarBenJij.nu Aslemma - Reisverslag uit Sousse, Tunesië van Linda Teunisse - WaarBenJij.nu

Aslemma

Door: Linda

Blijf op de hoogte en volg Linda

20 April 2008 | Tunesië, Sousse

Ik ben hier nu een week en al best veel dingen weer gedaan. Ik zal even proberen om het een beetje duidelijk te maken.

Dinsdag en Woensdag hadden we een auto gehuurd en zouden nu echt Cap Bon gaan zien. In Oktober was dit ook al de bedoeling maar was niet verder gekomen dan Hammamet en Nabeul, ongeveer 130 kilometer hier vandaan. Maar het zal eens zo gaan als de plannen waren, niet dus. Eerst moesten we weer een tijd op de auto wachten. We hadden gezegd er om 08.30 uur te zijn maar dat was 09.00 uur geworden waar ze bij de autohuur dachten dat we niet meer kwamen en de baas met de auto naar het vliegveld was. Om 10.00 uur kregen we hem dan eindelijk. Terug naar het huisje om mijn spullen te halen en dan naar het hotel waar ik werk. Even voorstellen aan Claudia, mijn collega en rondje hotel. Ging allemaal weer lekker want moest nu al op de sleutel wachten van mijn kamer. Hotel is wel verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Nieuwe franse directeur en 2 directrices hebben het hotel voor 10 jaar gehuurd. Uiteindelijk om 11 uur vertrokken richting Hammamet en daar wat gedronken en gegeten en de medina bekeken. Daarna door naar Korbous. In Korbous loopt het landschap stijl naar beneden en zit je bij de bergen. Ik zal later de foto’s erbij doen.Korbous was wel heel mooi en ik ben in ieder geval iets verder gekomen van het rondje Cap Bon. Daar beetje rond gelopen en op de rotsen geklommen en traditioneel muntthee en cisha(waterpijp) gerookt. Nog een beetje blijven hangen en terug richting Tunis, wat wel aan de andere kant ligt van Sousse. Daar hebben wij Mahmoud zijn broer opgehaald en door gereden naar een groot shopping centre. Echt ik dacht echt dat je hier niet kan shoppen maar blijkbaar wel. Daarna nog een klein straat feestje gehad omdat Ramzi (de broer) zijn inburgeringtest van Nederland net had gehaald.

De volgende dag zou ik weer naar Etoile gaan, die moest voetballen in Tunis. Wij s’morgens vroeg in de auto met nog 3 andere jongens opweg naar Tunis. Eten, drank en bbq ingeladen want dat zouden we op de weg naar Tunis gaan doen. Echt ergens aangekomen in Boufischa en Turki (weet niet meer waar) en daar nog meer dingen gehaald en een plek uitgekozen om te bbqen. Later nog 2 andere auto’s gekomen en echt in de middle of nowhere gegeten en gezeten. Je kan je er bij voorstellen dus een boerenland met een mini bbq, vlees in zakken, eten die moeders hadden gemaakt en nog meer. Echt veel te veel eten en ik moest ook alles proberen van iedereen. Ook hier komen de foto’s later van om een beetje een beeld te krijgen. In de auto waren de jongens al erg uitgelaten voor de wedstrijd want ze moesten winnen om kampioen te worden. Dit houdt dus in veel Arabisch voetbal liedjes, geklap en gegil. Daarna haasten naar het stadion van Stade Tunisiana, de club tegen wie ze moesten spelen. Wat een gekkenhuis daar rijden in Tunis. Op een 3 baans weg staan ze gewoon met 5 auto’s in een rij en inhalen kan overal en nergens, dit zonder knipperlicht maar met veel getoeter. Ben er aardig goed in geworden. Dan denk je dat je alles hebt gehad maar het kan nog gekker, het stadion stond op zijn kop. Helft van het stadion was leeg en van die helft was zeker 3/4de van Sousse. Net als vorige keer had ik ook weer mijn voetbal shirt aan en was het een gezellige boel. In de 91ste minuut scoorde ze dan eindelijk en echt een ontlading. Mensen sprongen over de stoelen heen en rende naar voren, dit terwijl de wedstrijd nog bezig was. Dat mensen zo mee kunnen leven want echt jongens die aan het huilen waren van opluchting en nu nog meer gezang en getrommel. Ik heb zelfs wat liedjes geleerd en dat bleek echt een blik waard, ze vonden het te gek zo een toerist in een voetbalshirt die ook nog meezingt. Het leuke was daarna wel dat het team ook echt naar het plubliek toekwam en ook mee ging zingen. Uiteindelijk terug gegaan en na een tijdje was het helemaal stil in de auto omdat ze alledrie in slaap waren gevallen.

De wegen zijn echt zo anders hier, geen licht en je kan rijden zoals je wilt. Staat er een bordje dat er radar controle is is dat alleen om af te schrikken en kan je rustig 120 blijven rijden, ook al staat er aangegeven 70 km. Ook zijn er nergens stoplichten alleen ben je verplicht om bij een stopbord ook echt te stoppen. In Tunis is de enige weg waar ze wel stoplichten hebben en komen ze ook om de 30 meter, maar mensen houden zich er niet echt aan. Was helemaal verbaasd want was dus de eerste keer dat ik deze lichten zag hier.

Donderdag zijn ook Heidi en Marije (hostessen van tui, die hier ook vorig jaar waren) en Claudia bij mij komen eten en hebben we lekker wijn gedronken. Later waren er nog vrienden van Mahmoud gekomen en was dus weer een drukke boel. Later in de avond naar de Saloon geweest en daarna naar de Bananas, mijn favoriet. De manager kwam nog naar mij toe om te vragen of ik hier werkte. Toen nam hij me mee en moest ik mijn naam en telefoon nummer geven en krijg ik een VIP card voor 2 discotheken en 1 restaurant/bar. Dit houdt in dat ik daar 50% korting krijg en bij Bora Bora (de openluchtdisco in de zomer) gratis naar binnen kan. Toch altijd fijn. Was weer een dolle avond.

Donderdag ben ik begonnen in de kidsclub met schoonmaken en alle spullen weer in te richten. Vandaag (zaterdag) hebben we de eerste gasten (4!!) opgehaald van de luchthaven die gelijk naar een ander hotel moesten omdat Palm Inn dus echt nog niet klaar is. Uiteindelijk is het nu nog erger dan vorig jaar want van de 3 zwembaden zijn er 2 gevuld en het restaurant en de bar zijn nog niet open. Misschien dat dinsdag de gasten ook naar dat andere hotel gaan maar dan gaat het om meerdere mensen (87) en gaan wij ook naar dat andere hotel om te werken want dit schiet hier niet op. Morgen ga ik weer naar sousse want we hebben niet veel te doen totdat de kidsclub dindag begint. Nu moeten ze weer winnen om de score vast te houden, het gaat om 2 doelpunten verschil dus het zal er om spannen. Natuurlijk ben ik weer aanwezig in voetbal shirt en denk dat ik vaste supporter wordt. Ik hoorde ook dat het weer nu nog een paar dagen mooi blijft (het is zo rond de 30 graden) maar daarna weer minder, dus ga zo echt even beginnen aan mijn kleur. Zag de jongens van het strand alweer en riepen dat ik maar weer mee moest met de boot en banaan, dus dat komt helemaal goed.
Mijn Frans gaat ook goed, moest wel erg wennen en durfde nog niet zo maar het gaat nu steeds beter en kreeg zelfs van de taxichauffeur te horen dat ik het goed sprak. Heeft die cursus toch geholpen. Anneke(chef reisleiding) heeft ook tegen iedereen gezegd dat ik die cursus heb gedaan en dus ook dat er Frans tegen mij gepraat moet worden. Ook blijft ze maar zeggen dat ik echt niet bang hoef te zijn en dat iedereen dezelfde fouten maakt. Nu dus de hoop dat ik zo meteen vloeiend Frans spreek.
Volgens mij was dit het wel weer…..

Bislemma en Á bientot!!!

• 20 April 2008 - 10:14

Joyce:

Druk, druk, druk!
    Wat klinkt het allemaal heerlijk! Je hebt gewoon een echt heel leven daar! Echt kei gaaf! VIP pas altijd handig! Wel grappig dat die man je gewoon aanspreekt en dat geeft! Bijzondere wereld!

Dikke kus

• 21 April 2008 - 07:29

Lauw:

jeetje wat een verhaal weer :) het is weer lekker chaotisch daar, maar leuk om te horen dat je je draai alweer goed gevonden hebt! Geniet ervan, hier is sinds vandaag ook het zonnetje weer lekker aant schijnen. Gister jou team gefloten en jullie hebben 6-1 gewonnen, wij 5-0 dus het gaat allemaal goed!

• 24 April 2008 - 15:46

Bianc:

wauw wat een verhalen heb je alweer

leuk om te lezen wat je alweer allemaal heb meegemaak hier zo ver vandaan! haha je heb het alweer erg naar je zin.. echt leuk!!

dikke kus

• 24 April 2008 - 17:21

Kim:

Heey Linnie!

Heb even in 1 keer al je verhaaltjes doorgelezen.. had eindelijk weer tijd :P. Echt goed om te lezen dat je het weer zo naar je zin hebt!!
    Ik mis je Lin en hoop dat er nog de mogelijkheid komt om langs te komen!!

Heel heel heel veel plezier nog!

xje

• 26 April 2008 - 17:21

Malika:

Haiii Linda
    Ik kwam toevallig via google op je site terrecht... ik was opzoek naar informatie om in de zomer maanden in Tunesie te kunnen werken..

Ik zag dat jij in Monastir werkt.. klinkt echt heel leuk ! ik heb een paar van je verhalen doorgelezen..
    Je werkt met kinderen in een hotel ?
    mag ik vragen hoe je daar terrecht bent gekomen?
    Je kan me mailen op
    malikahabouria@gmail.com